Sarmale de post cu ciuperci

de stefy_a in Mancaruri de post, 25 Mar 2013 | 5118 vizualizari

 

Bune, bune....chiar daca sunt de post...

 

INGREDIENTE

  • - o capatana de varza murata - puteti folosi si frunza de vie
  • - 500 g ciuperci champignion
  • - 200 g orez
  • - un morcov
  • -3 cepe mari
  • - 3 linguri pasta de tomate
  • - 3 linguri de faina alba
  • - sare si piper dupa gust
  • - ulei pentru calit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele. Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele

Ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata de ele. Spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc. Cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul

Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa - partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor. Se fac sarmalutele

Partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata. Se acopera cu apa, se adauga si 2 linguri pasta de tomate si se pun la fiert

Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 09:46

stefy_a 1

26.03.2013, 15:49

multumesc rocsi...
da ce de-a activitate aveti aici fetelor!!! cand aveti timp liber??? ca eu nu stiu ce e ala...

stefy_a 1

26.03.2013, 15:51

multumesc fetelor!!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci